Körkort bil med tungt släp

BE

Körkortet är en påbyggnad av B-körkortet och omfattas av en praktisk och en teoretisk del.
Du behöver skaffa ett körkortstillstånd för att få ta detta körkort. 

Den teoretiska delen innebär att du måste repetera teorin för B-körkort samt bygga på med kunskap om släp till personbil.
I undervisningen ingår också de delar som kallas funktionsbeskrivning, vilket innebär att du skall kunna redogöra för olika tekniska detaljer på fordonskombinationen.
Det praktiska provet innehåller ihop/isär-koppling, säkerhetskontroll, funktionsbeskrivning är detta godkänt blir det körning ut i trafik med stads- och landsvägskörning. Under körningen kommer du att få utföra någon form av backmoment. 

Vi hjälper dig med kunskaperna som behövs för att klara detta.

Ett BE-körkort kostar normalt mellan 5000:- och 8000:- beroende på antalet körlektioner du behöver. En ganska billig summa jämfört med kostnader för olovlig körning och utebliven försäkringsersättning som det kan leda till om man inte tar körkortet. 

B96 (utökat B)

Körkortet är ett komplement till B-körkortet och omfattas endast av en praktisk del.
Du behöver INTE skaffa ett körkortstillstånd för att få ta detta körkort. Endast se till så att du tar ett foto på ett av Trafikverkskontor innan ditt prov samt betalar in avgiften som du får hemskickad vid bokning av provet.

Utbildningen omfattas av ett körpass 1-2 veckor före uppkörningen där vi går igenom ihopkoppling, säkerhetskontroll, körning i trafik och backning. Tiden emellan körpasset och provet används till att träna hemma på det du fått lära dig, om du aldrig kört med ett släp förut kanske du behöver ta något mer körpass för säkerhets skull.

B96 kortet kostar 3100:- om du inte tar mer lektioner. + ca 1000:- till Trafikverket för tillverkning av körkort, prövare och foto.

Är ni ett större sällskap eller många inom företaget/klubben som vill skaffa BE-kort så kan vi ordna kurser anpassade till Er.

Vill du veta mera? Kontakta:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 021-35 00 65, 0221-213 60, 016-13 08 07, 0733-36 66 23

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0221-217 17 Skolchef 

Skriv ut