Vår integritetspolicy
enligt GDPR

 

 

Intensivkurs

Den här formen av utbildning har vi använt i många år och det är en väl beprövad utbildningsform.
Den är speciellt bra för er som har ont om tid och behöver körkortet snabbt.

Utbildningen pågår i två veckor (ev. längre om du inte har några förkunskaper) med start på måndagar. Vid start kommer du att få ett schema med teori och körningar som är planerade.

Intensivutbildningen innebär intensivt studerande från klockan 7.30 på morgonen till ca 17.30 på kvällen mån-tors. På fredagarna får du däremot sluta lite tidigare.

De lektioner vi bokar upp för dig under de 2 veckorna är ett genomsnitt antal lektioner som brukar gå åt. Vad varje elev behöver är individuellt. De första dagarna kommer lärarna se vad som behövs för ditt körkort under denna period och planera lektionerna därefter, boka in mer eller ta bort.

För att klara utbildningen på 2 veckor bör du ha vissa förkunskaper i körningen. Du ska till exempel kunna köra ut bilen från trafikskolan, Det är bra om du övat lite manövrering hemma. Dvs start, stopp, krypkörning och växling enligt kurslitteraturen som vi skickar hem om du bokar i tid. Är du osäker på dina förkunskaper så kan du boka in en testlektion en stund innan kursen, då får du och vi en bild av vad som behövs.

Givetvis är du lika välkommen även om du inte har några förkunskaper i körningen. Dock kan det ta lite längre tid än 2 veckor. Exakt hur mycket längre tid vet vi efter första veckan. Teorin hinner du med så tillägget blir några dagar för körning.

De två veckorna kan vi lägga upp som det passar dig. Det bästa är om utbildningstiden är sammanhängande. Under de två veckorna så blandar vi teoriundervisning (boken - provpärmar - dator - risk1 mm) med körning (manövrering - stad - landsväg - halkbana). Utbildningen avslutas med ett slutprov (vanligen kallad "lilla uppkörningen").

Du kan även välja att ta intensivkursen i delar, t.ex. Vecka 1 på sportlovet och Vecka 2 på påsken eller som det passar för dig att ta ledigt.

Under dessa 2 veckor planerar vi även in de obligatoriska utbildningar du måste ha, Risk 1 och Risk 2. Om du har gjort dessa redan så meddela det vid anmälan.

Teori- och körprov på Trafikverket kommer vi att boka in till dig i direkt anslutning till avslutad utbildning (om Trafikverket har plats, annars närmast möjliga som går att uppbringa). Detta gör vi när förskottsbetalningen kommit in. Den är en förutsättning för att du ska få behålla din plats hos oss, det är teorin, 10 körlektioner, risk 1 och 2 samt hyra  av våran bil till körprovet du förskottsbetalar. Ju tidigare du bokar och förskottsbetalar desto större chans att det finns prov i direkt anslutning till kursen. Teoriprovet kan du skriva i den stad du utbildar dig eller på hemorten, körprovet planerar vi in på din utbildningsort (Köping-Västerås-Eskilstuna). Ditt körkortstillstånd måste vara klart innan prov kan bokas.

LOGI - Finns till bra priser i närheten av trafikskolan. Vi visar samt bokar plats åt dig. Om du inte hittar så bra i staden kan vi ordna skjuts åt dig fram och tillbaka från boendet. Vi startar intensivkurser varje måndag med minst en veckas varsel (med reservation för att det kan vara fullt). Du kan boka din utbildning långt i förväg och då skickar vi studiematerial till dig så att du kan förbereda dig.

Vi har mycket goda resultat på våra intensivutbildningar!

Obs!

Du måste ha körkortstillstånd innan du börjar, ansök via www.trafikverket.se

Skriv ut E-post