YKB grundutbildning

YKB Grund (140 timmar) är för dig som ska bli yrkesförare för godstransporter och är över 21 år eller yrkesförare för persontransporter och är över 23 år (om du är 21 år får du köra en linje vars linjesträckning är max 50 km).

Kommande tillfällen

19 Augusti

Västerås

28 Oktober

Västerås


Västerås


Västerås

Eskilstuna

Pris: Ej tillgängligt här
Bokning: Ej tillgängligt här
Kommande tillfällen: Ej tillgängligt här

Köping

Pris: Ej tillgängligt här
Bokning: Ej tillgängligt här
Kommande tillfällen: Ej tillgängligt här

Västerås

Pris: 32 000 kr
Bokning: Kontakta oss
Kommande tillfällen: Kontakta oss

Har du ett åkeri?

Vi hjälper så väl små åkerier som större åkerier som finns etablerade på flera orter runt om i landet. Vi tar gärna ett helhetsgrepp och kan hjälpa till med planering och genomförande för att ditt åkeri alltid ska vara uppdaterade enligt krav, utan att det påverkar er verksamhet och dagliga drift. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta en lösning som funkar för dig eller ditt åkeri!

Om YKB grundutbildning

När du tagit ditt C1/C eller D1/D-körkort och vill börja jobba yrkesmässigt är detta en grundkurs för att få jobba som yrkesförare.

Utbildningen är 280 timmar lång, men finns även i en förkortad version på 140 timmar beroende på förarens ålder. Grundutbildningen behöver vara fördelad på minst 20 timmars körträning, eller minst 10 timmar i den förkortade versionen. Du kan endast gå utbildningen från de trafikskolor, gymnasium och vuxenutbildning som har tillstånd att bedriva den ut ifrån en fastställd kursplan på nationell nivå.

Efter avslutad utbildning avläggs prov hos Trafikverket. Vid godkänt prov erhålles Yrkesförarkompetensbevis från Transportstyrelsen. För att gå utbildningen ska du ska vara i slutet av din körkortsutbildning för C1/C eller/och D1/D.

Detta pga. av att kursen innehåller minst 10 timmar avancerad körträning.